Arne Weise gör julcomeback i cyberrymden

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s musikblogg PSL avslöjade på måndagen vem som blir deras julvärd. Och det blir ingen mindre än Arne Weise – som åter med van hand leder oss igenom julaftons morgon.

– Det är en stor ära för oss. Vi är superglada! säger Henrik S Burman, projektledare för PSL.

I 30 år välkomnade Arne Weise julen i Sveriges television och när han slutade 2002 blev det i det närmaste folkstorm. Sedan dess har uppdraget vandrat mellan SVT:s stora profiler såsom Ernst Kirchsteiger 2004, Anne Lundberg 2007 och förra året var Rapports nyhetsankare Lisbeth Åkerman julvärd.

I år har stafettpinnen gått till André Pops.

Men Arne Weise väljer nu att göra julcomeback – på webben.

Han kommer presentera en specialskriven jullåt av Säkert!. Annika Norlin kommer att framföra Du är inte själv i PSL:s julspecial med start klockan 08.00 den 24 december på psl.svt.se.

Varför just Arne Weise och Säkert!?

– Båda två känns självklara hos oss. Säkert! har gjort en av årets bästa svenska skivor. Dessutom har hon specialskrivit den jullåt som framförs hos oss på dopparedagen. Och Arne är som bekant julvärdarnas julvärd. Bättre kan det väl inte bli?

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.