Arvikafestivalen ställer in och ansöker om konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång tids ekonomiska svårigheter lägger nu Arvikafestivalen ner. Årets festival ställs in och föreningen Galaxen ansöker om konkurs.

Aphex Twins, Röyksopp och The Sounds var några av de band som skulle ha uppträtt på Arvikafestivalen om cirka tre veckor. I sista minuten ställer nu festivalen in.

Efter två hårda år då festivalen trots många besökare gått back ekonomisk ansöker nu föreningen Galaxen, som driver Arvikafestivalen, om konkurs. Samtidigt meddelar de att årets festival ställs in.

Redan tidigare har festivalen tvingats att skrota sin stora scen för att rädda festivalen från förra årets ekonomiska kris. Då hade Arvikafestivalen dragit på sig skulder på cirka 7 miljoner kronor och kommunen var tvungen att gå in och rädda den konkurshotade festivalföreningen Galaxen.

Men biljettförsäljningen gick sämre än förväntat och nu ställs den 20:e festivalen in. Och vad som händer med de som köpt biljetter är fortfarande oklart.

– Vi är enormt ledsna. Ledsna för alla som köpt biljett och sett fram emot äventyret i Arvika. Vi vet inte än vad som händer med era biljetter, skriver Arvikafestivalen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.