”Barn skriver brev om att de är kära i mig”

Publicerad

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson blev barnens favorit i Melodifestivalen.

Nu har populariteten bland de yngsta ballat ur.

”Barn skriver brev om att de är kära i mig”, säger artisten.

50 barn på scenen.

Det är verklighet för Hasse Andersson efter succén med ”Guld och gröna skogar” i Melodifestivalen. De yngsta är en trogen publik. De följer, och älskar sin Hasse.

Allsång 2015

– Jag flyger runt som en liten gubbe bland molnen. Det händer fantastiska saker hela tiden. Jag kan inte riktigt förstå att en liten gubbe som jag kan väcka sådana känslor. Jag får kärleksbrev. Inte från damer i min egen ålder, utan från 3,5 år och uppåt, säger han.

Ser ut som jultomten

Varför har Hasse Andersson svårt att svara på.

– De kanske tycker att jag ser ut som tomten, jag vet inte? Men det kommer alltid massa ungar när jag spelar. Jag tycker att det är jättekul. Jag gör ju barnmusikal och är speciallärare. Jag älskar barn.

Nu ska artisten som är måttligt trött på att spela ”Änglahund”, satsa på en lukrativ, ny generation fans.

– Vi har ett hemligt projekt på gång. Det är inte förrän nästa år. Jag kan säga att det blir lite roliga visor om sådant man kan stoppa i mun som går att odla.

Ställer upp i tv-program

Hasse Andersson har även tackat ja till medverkan i en hel barn-tv-tablå.

– Jag ska göra Sommarlovsmorgon, Wild kids, spelat in någon sådan där ”kändisbarnvakt”... Jag trivs som fisken i vattnet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsång 2015

Mer i ämnet