Zoe Suggs videos om smink och mode har gett henne en enorm publik på Youtube. Foto: Youtube

Bästsäljande bloggare vill återupprepa succé

Uppdaterad
Publicerad

Zoe Sugg är den snabbast säljande debutanten genom tiderna i Storbritannien. Nu skriver hon en uppföljare till romanen ”Girl online”.

Hennes debut slog brittiskt försäljningsrekord när den sålde över 78 000 exemplar på en vecka. Nu arbetar modebloggaren Zoe Sugg på en uppföljare till ”Girl online”, succéromanen om den fiktiva bloggaren Pennys liv.

Omsusad debut

Boken kommer att ges ut redan i höst, enligt The Guardian, och kommer återbesöka karaktärerna i föregångaren. ”Girl online” skapade kontrovers i Storbritannien efter utgivningen, då det visade sig att Zoe Sugg inte skrivit den själv, utan haft hjälp av en spökskrivare och en grupp redigerare. 

Populär profil

Men det har inte påverkat boken eller Suggs popularitet. Zoe Sugg lanserade bloggen Zoella 2009, och har sedan dess varit en av landets främsta nätprofiler. Hennes videos om mode, smink och shopping lockar en återkommande miljonpublik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.