Foto: TT

Bildt ger sig in i kulturbråket

Uppdaterad
Publicerad

Nu ger sig även utrikesministern in i en pågående fejd mellan Aftonbladet och Expressen.

Expressens och Aftonbladets kulturredaktioner har sedan i måndags hamnat i ett stort gräl med varandra.

Det hela startade efter att Karin Olsson, Expressens kulturchef, publicerade en artikel om presidentvalet i Ukraina. En text som fick Aftonbladets Martin Aagård att rasa då han menar att Olsson förskönar utvecklingen i landet.

Medier

”Den tidigare antinazistiska getingen har tappat gadden”, skriver Martin Aagård bland annat i sin krönika i Aftonbladet i måndags.

Bildt ställer sig på Expressens sida

Efter att Karin Olsson svarat Martin Aagård i ytterligare en artikel där hon skriver att Aagård ”låter som ett eko av den ryska propaganden”, har nu även utrikesminister Carl Bildt gett sig in i debatten. Och han tycks stå på Olssons sida.

”Är Aftonbladets kultursida ett litet eko av Putins propaganda?” skriver han på Twitter.

”Han borde veta bättre”

Martin Aagård tycker att utrikesministerns utfall är anmärkningsvärt.

– Jag tycker det är märkligt att vi har en utrikesminister som använder sitt ämbete till att rikta grova anklagelser mot enskilda svenska journalister. Han borde veta bättre, säger Martin Aagård till Dagens Media.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet