Bob Hund har spelat tillsammans sedan 1991. Foto: Scanpix

Bob Hund startar festival

Uppdaterad
Publicerad

Bob Hund-korv, Bob Hunds gitarrer och Bob Hund på båt ingår när bandet startar festival i sommar.

De har lagt ut pusslet framför oss, bit för bit. I musikvideon som kom med nya låten ”Billiga lösningar till varje pris” samsas sångaren Thomas Öberg i rutan med en envis QR-kod, som avskannad med en smart telefon leder in till en webbsajt där du kan donera pengar till Bob Hund. Varför framgår inte.

Sedan kom inbjudan till att åka på båttur med bandet, för att efteråt gå på fest i den gamla Osloterminalen i Helsingborg.

Instrument, öl & båtfärd

I dag släpps hela nyheten: Bob Hund startar en egen festival. Mitt i en period av svensk festivaldöd presenterar bandet en dag av Bob Hund-aktiviteter och -konsumtion. Spelplats blir Folkets Hamn i Helsingborg, den 6 juli.

Festivalbesökarna kan förvänta sig loppmarknad och auktion med bland annat Bob Hund-memorabilia och instrument från den tömda replokalen, en restaurang som serverar bandets specialframtagna vin, kaffe, mjölk, öl och korv, en båtresa där Bob Hund medverkar, och den redan nämnda nattklubben i Osloterminalen, där musikerna står i DJ-båset. Dessutom får bandet egna gatuskyltar i Folkets Hamn under ett dygn.

Ingen konsert med bandet

Festivalen tycks bli en riktig nära-Bob-Hund-upplevelse. Men det blir ingen konsert med bandet. Den enda grupp som kommer att spela under festivalen är ganska nygrundade Kometen kommer, som bland annat känns igen från demobandstävlingen Popkorn i Helsingborg.

Bob Hund är ett av Sveriges punkigare band. Deras texter saknar sällan samhällskritik och satir, så att de nu kör in på det kommersiella spåret med full fart kan nog förvåna. Håll utkik här på sajten, för inom kort publicerar vi en intervju med sångaren Thomas Öberg, som förklarar tanken bakom festivalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.