Till vänster det kommande numret där Acke dör. Till höger Acke efter döden. Foto: Archie Comics/TT Bild

Acke dör i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska serietidningshjälten Acke dör i mitten av juli. Det är i ett kommande nummer av serietidningen Life with Archie som Acke kommer att offra sig för att rädda en vän.

I en intervju med amerikanska CNN berättar Jon Goldwater, vd för Archie Comics och son till seriens skapare John Goldwater, att Acke (Archie på engelska) kommer att dö som han lever – hjältemodigt.

Liv efter döden

Ackes död innebär dock inte slutet för den modiga högstadieeleven. I serien Life with Archie utforskas Ackes liv vid olika tidpunkter efter högstadietiden. De vanliga albumen med Acke kommer att fortsätta ges ut som vanligt.

Serierna om Acke började ges ut 1941 och finns idag i flera upplagor. Förutom Archie och Life with Archie finns också Afterlife with Archie, där man kan följa Ackes äventyr som zombie.

Kulturnyheterna har tidigare berättat att tv-serien Girls skapare Lena Dunham skriver på ett kommande Archie-äventyr i fyra delar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.