Foto: Charles Sykes AP/TT

Efter Rowlings Trump-kritik – nu bränner fansen sina Harry Potter-böcker

Publicerad

Författaren J.K. Rowling har flera gånger uttalat sig negativt om Donald Trump. Nu har de som både gillar Harry Potter och Donald Trump fått nog av kritiken – de har börjat bränna sina Harry Potter böcker.

J.K. Rowling har gång på gång uttalat sig syrligt om Donald Trump. Redan i december 2015 twittrade hon om Trump och skrev ”Så fruktansvärt. Inte ens Voldemort var så här hemsk”.

Nu har hennes senaste uttalanden upprört de fans som älskar Donald Trump mer än Harry Potter. Så till den grad att de hotar med att bränna hennes böcker, skriver The Telegraph. Och vissa har redan börjat.

Var ett fan i 17 år – brände alla böcker

En person twittrade att hon bränt alla sina Harry Potter-böcker efter att varit ett fan i 17 år. ”’De vises sten’ var en av de första böckerna jag läste” skriver hon.

Den här gången upprördes Trump-anhängarna av en tweet om Trumps presidentinstallation. Det började med att ABC-journalisten Terry Moran skrev att Donald Trump ljugit om att ingen annan amerikansk president haft sin invigningskonsert på Lincoln Memorial.

J.K. Rowling svarade då ”Antingen är det en elakartad narcissism, eller en hittills oupptäckt form minnesförlust som utlöses av presidentinstallationer”.

Får låna Rowlings tändare

En Trump-anhängare skriver att han kommer bränna sina Harry Potter-böcker och sina Harry Potter-filmer. På det svarar J.K. Rowling att ”Ångorna från dvd:erna kanske är giftiga och jag har fortfarande dina pengar, så för all del, låna min tändare”.

Men inte alla misstycker med Rowlings kritik mot Trump. En person twittrar att hon kommer köpa två kopior av varje bok.

På det svarar J.K. Rowling att hon funderar på att sälja böckerna i par i framtiden. ”En ’läs en, bränn en’-deal för de som gillar magin, men inte moralen” skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.