Bruce Springsteen. Foto: AP/TT

Bruce Springsteen släpper självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

Efter 50 år på scenen har Bruce Springsteen skrivit sina memoarer. ”Born to run” ges ut den 27 september.

Det är artisten själv som i hemlighet har arbetat med boken i sju års tid, enligt Springsteens officiella hemsida.

Självbiografin hämtar sitt namn från hans klassiska album från 1975, och kommer enligt Bruce Springsteen själv att handla om uppväxten i New Jersey och ”poesin, faran och mörkret” som lade grunden för hans låtskrivande.

– Att skriva om sig själv är en märklig sak. Författaren måste ge ett löfte till läsaren om att visa upp sitt inre. Det är vad jag försöker göra i denna bok, skriver Bruce Springsteen på hemsidan.

Personligt skriven

I Sverige kommer boken att ges ut av Natur och Kultur i samband med bokmässan i Göteborg i slutet av september.

– ”Born to run” är berättelsen om mannen som växte upp till att bli The Boss, en av de mest inflytelserika artisterna i modern tid. Men det är lika mycket en mans kamp för att kunna bli sig själv, på gott och ont, och vad som krävdes för att ta sig dit, skriver Richard Herold, förlagschef för allmänlitteratur på Natur och Kultur, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.