Foto: TT/Natur och kultur

”Den mörka materian”-trilogin får uppföljare

Uppdaterad
Publicerad

Almaprisvinnaren Philip Pullman följer nu upp fantasytrilogin ”Den mörka materian” med en ny trilogi – ”The Book of Dust”.

Den omåttligt populära fantasytrilogin ”Den mörka materian” av författaren Philip Pullman har blivit föremål för radioteater, teater, spelfilm och en miniserie på brittiska BBC är just nu under produktion. Nu kommer även trilogin om Lyra Belacqua och hennes resa genom parallella universum att få en uppföljande trilogi, rapporterar NME.

Den nya serien har namnet ”The Book of Dust” och huvudkaraktären från ”Den mörka materian”, Lyra Belacqua, kommer även att ta plats i den nya trilogin, där bland annat hennes födelse kommer att skildras.

– Händelser som inkluderar henne kommer att öppna det första kapitlet och avsluta det sista, säger Philip Pullman till NME.

– Det är en annan historia men det är miljöer som läsarna av ”Den mörka materian” kommer att känna igen och karaktärer som de har mött förut.

Pullman avslöjar också att handlingen i den nya trilogin kommer att kretsa kring kampen mellan en totalitär organisation och yttrandefrihets förkämpar.

Den första boken i ”The Book of Dust”-trilogin kommer att släppas i Storbritannien i oktober 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.