Foto: TT

Erotik i läsplattan – bara på natten

Uppdaterad
Publicerad

Vill du ha lite tysk erotik i läsplattan i hängmattan? Då behöver du handla e-böckerna nattetid, enligt en ny tolkning av gällande tysk lagstiftning.

En juridisk tvist om e-boken ”Strumpebandsbegär” har lett till ett förtydligande från den tyska bokbranschportalen Boersenblatt: E-medier som kan klassas som utvecklingshämmande får i Tyskland enbart saluföras på ett sådant sätt att barn och ungdomar inte riskerar att ta del av dem.

Säljs mellan 22 och 06

Enligt Boersenblatt betyder det i praktiken att e-böcker med erotiskt innehåll bara får säljas mellan klockan 22 och 06, enligt den tidigare praxis som reglerar när biografer får visa barnförbjudet.

Heise.de skriver att den tyska bokbranschen nu förhandlar med ungdomsskyddsmyndigheter om hur e-boksförsäljarna ska veta vilka titlar som inte tål dagsljus, och hur dessa rent tekniskt ska kunna säljas när de unga inte anses surfa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.