Foto: TT

Författaren E.L. Doctorow död

Publicerad

E.L. Doctorow, författare till populära romaner förankrade i amerikansk historia så som ”Ragtime” och ”Billy Bathgate”, har dött 84 år gammal.

Edgar Lawrence Doctorow föddes 1931 i New York och är döpt efter den amerikanske författaren Edgar Allen Poe. Under sin karriär skrev han ett dussin romaner, noveller, en teaterpjäs och mängder av artiklar och essäer. Hans arbete, som placerade fiktiva karaktärer i ett historiskt sammanhang, sträckte sig över 150 år av amerikansk historia, från inbördeskriget genom modern tid.

Barack Obama: En av de största

Det var Doctorows förläggare som under tisdagseftermiddagen meddelade hans bortgång.

”E.L. Doctorow var en av Amerikas största författare. Hans böcker lärde mig mycket, och han kommer att vara saknad”, twittrade president Barack Obama strax efter beskedet.

E.L. Doctorow var en populär författare och tilldelades under sin karriär ett flertal priser. Hans mest uppmärksammade bok är ”Ragtime” från 1975. Ett verk som senare blev film i regi av Milos Forman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.