Lana Del Rey och James Franco. Foto: AP/TT

Franco skriver bok om Lana Del Rey

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren James Franco ser sig själv i sångerskan, och har nu skrivit en bok om henne tillsammans med David Shields.

Regissören och skådespelaren James Franco har skrivit en bok om sångerskan Lana Del Rey, uppger NME.

”Flip-side: Real and imaginary conversations with Lana Del Rey” är skriven tillsammans med den prisbelönte författaren David Shields, och kommer att ges ut i mars nästa år.

Ser sig själv i Del Rey

”The interview” och ”Pineapple Express”-stjärnan har tidigare publicerat en essä om Del Reys artistskap i V Magazine, där Franco hävdade att han såg sig själv i den 30-åriga artisten.

”Den enda skillnaden mellan oss är hennes hjärtskärande röst. Den rymmer allt. När jag lyssnar på Del Rey ser jag allt jag älskar med Los Angeles. Jag sugs in i en värld fylld av Los Angeles kultfigurer, original som är uppe hela natten, vampyrer och motorknuttar”, skrev James Franco i essän.

Albumaktuell i höst

Lana Del Rey är aktuell med nya singeln ”Honeymoon”. Hennes nya album med samma namn släpps i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.