JK Rowling, egentligen Joanne Rowling, kan inte riktigt släppa Harry Potter. Foto: Ap/Scanpix

Harry Potter kan få uppföljare

Uppdaterad
Publicerad

J.K. Rowling har just skrivit sin första vuxenroman. Men hon har inte riktigt gett upp sin favoritfigur Harry Potter.

I morgon släpper succéförfattaren J.K. Rowling sin nya roman för vuxna, som i Sverige har fått titeln ”Den tomma stolen” (och ges ut på svenska först i november). Harry Potter-serien avslutade hon för fem år sedan, men nu öppnar författaren upp för en möjlig fortsättning.

Till brittiska BBC säger Rowling att det var hemskt att ta farväl av den magiska bokhjälten, som har sålt över 450 miljoner exemplar världen över och resulterat i åtta långfilmer.

”Skulle göra det”

Rowling säger också att det inte är omöjligt att hon skriver en fortsättning på Harry Potter-serien i framtiden – men bara om hon kommer på en riktigt briljant idé:

– Om jag skulle få en fantastisk idé som passar i den världen – som jag älskade att skriva om – så skulle jag göra det. Men jag vill inte mekaniskt kliva tillbaka in i den världen och plocka upp en massa lösa ändar att klistra ihop.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.