Foto: TT

Harry Potter blir ny pjäs

Uppdaterad
Publicerad

J.K. Rowling har en ny berättelse om Harry Potter att förmedla. Den här gången via teater, bekräftar författaren.

Författaren till Harry Potter-böckerna meddelar på Twitter att serien kommer att bli ny pjäs. Den ska heta ”Harry Potter and the Cursed Child”. Uppsättningen kommer att bygga på filmerna – men historien kommer att vara helt nyskriven.

Manuset har Rowling arbetat fram tillsammans med pjäsens regissör, John Tiffany, och manusskribenten Jack Thorne, som tidigare bland annat gjort teater av John Ajvide Lindqvists vampyrhistoria ”Låt den rätte komma in”.

Teater enda rätta

Rowling skriver att det har varit ett stort nöje att dela den tidigare oberättade delen av Harry Potters historia med manusets medförfattare.

Hon förtydligar också att pjäsen inte kommer att bli en uppföljare till böckerna, och lovar att Harry Potters fans kommer att hålla med om att teater är det enda rätta mediet för den här historien.

Den brittiska singer-songwritern Imogen Heap kommer att göra musiken till föreställningen, som börjar spelas i West End i London nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.