Johnny Marr. Foto: AP/TT

Johnny Marr skriver självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

Efter Morrisseys bok: nu kommer nästa skildring av The Smiths.

Johnny Marr, medgrundare av de legendariska banden The Smiths och Electronic, kommer att ge ut sin självbiografi nästa år, enligt brittiska The Bookseller.

– Fans och journalister har frågat om min självbiografi i flera år nu. Jag är väldigt glad över att kunna meddela att tiden nu är kommen för mig att berätta min historia, skriver Johhny Marr i ett pressmeddelande.

Branschveteran

Marrs särpräglade gitarrteknik och låtskrivarhantverk var avgörande för The Smiths stora framgångar under 80-talet. Efter att indiegruppen splittrats bildade Marr gruppen Electronic tillsammans med New Order-medlemmen Bernard Sumner, och har även spelat med band som Modest Mouse och The Pretenders.

Marrs bandkollega Morrissey berättade sin version av The Smiths historia i sin egen bästsäljande självbiografi, som gavs ut 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.