Foto: Björn Lindgren/TT

Hon blir ordförande för regeringens nya Läsdelegation

Uppdaterad
Publicerad

Stadsbibliotekarien i Stockholm, Katti Hofflin, blir ordförande för regeringens nya Läsdelegation. Det här presenterades vid presskonferens på Bokmässan under torsdagen.

Utbildningsminister Gustav Fridolin och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke tillkännagav idag att den nya Läsdelegationens ordförande blir Katti Hofflin. Läsdelegationen som alldeles nyligen instiftats är en del av regeringens insatser inom projektet ”Hela Sverige Läser” som syftar till att främja barn och ungas läsande.

Entusiastisk inför jobbet

Katti Hofflins roll blir att samla spridda och delvis splittrade idéer och insatser för läsfrämjandet i Sverige. Hennes entusiasm för uppdraget går inte att ta miste på, under presskonferensen framkom att hon utropat ”Ja” till uppdraget redan innan hon visste exakt vad det skulle gå ut på.

Bokmässan 2016

Under presskonferensen citerade den nya ordföranden också filosofen Wittgenstein – ”Mitt språks gränser betyder min världs gränser” – för att betona vikten av läsfrämjande insatser för unga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bokmässan 2016

Mer i ämnet