Riksbibliotekiarie Gunilla Herdenberg. Foto: Jens Gustavsson/ KB

Kungliga biblioteket ger mer pengar till arabisk litteratur

Uppdaterad
Publicerad

Kungliga biblioteket ger 100.000 kronor extra till Internationella biblioteket för inköp av arabiskspråkig litteratur. ”För möjligheten att så snabbt som möjligt lära sig svenska spelar biblioteken en viktig roll”, säger riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg.

Landets bibliotek ser en ökad efterfrågan på utländsk litteratur, skriver KB i ett pressmeddelande.

– Vi vet att bibliotek spelar stor roll för nyanlända. Biblioteken är ett öppet offentligt rum dit alla är välkomna. För möjligheten att så snabbt som möjligt lära sig svenska spelar biblioteken en viktig roll, säger riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg.

Internationella biblioteket får 100.000 kronor i anslag för extra litteraturinköp.

– De medel som KB avsatt för extra inköp av litteratur gör att Internationella biblioteket i större grad kan möta efterfrågan och ge de nyanlända fortsatt tillgång till litteratur på sitt modersmål, säger Margaretha Lindh, chef för Internationella biblioteket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.