Lena Dunham släppte överaskande en ny bok igår. Foto: TT

Lena Dunham chocksläpper gammal dagbok

Uppdaterad
Publicerad

Lena Dunhams nya bok med den mångordiga titeln ”Is it evil not to be sure ” är ett överaskningssläpp som ges ut i en begränsad upplaga.

Är det någon från litteraturvärlden som kan göra en Beyoncé så är det Lena Dunham. Så skriver Entertainment Weekly om Girls-skaparen och författaren Lena Dunhams nya bok som släpptes i går.

Boken består av dagboksanteckningar från mitten av 00-talet som Dunham skrev i 20-årsåldern. Till Buzzfeed säger hon att hon att hon våndades över utgivningsbeslutet.

– Jag fylldes av den sorts förödmjukelse som hör till när man möter en tidigare version av sig själv.

”Jag blev också stolt”

– Men jag blev också stolt över hur noggrant jag nedtecknat den här perioden av mitt liv. Jag har alltid tyckt det är radikalt att föra bok över sitt liv.

Boken ges ut i elektronisk form via Lena Dunhams nättidning Lenny Letter och släpps även i en begränsad upplaga om 2000 ex. Vinsten går till organisationen Girls Write Now som hjälper unga kvinnor med sitt skrivande.

Förra veckan berättade Dunham att nästa säsong av Girls, den sjätte, också blir den sista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.