Foto: TT

E-bokstjänsten Mofibo lanseras i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Mofibo, den danska prenumerationstjänsten av e-böcker kommer att lanseras i Sverige till jul.

För ett år sedan lanserades prenumerationstjänsten Mofibo i Danmark. Enligt Mofibos VD Morten Strunge låg Danmarks e-boksmarknad då runt 2-3 procent och att den idag ligger på 12 procent, skriver Svensk Bokhandel.

I Danmark kostar Mofibos e-bokstjänst 99 danska kronor, alltså cirka 125 svenska kronor, i månaden och ger obegränsad tillgång till databasen som för närvarande rymmer 14 000 titlar.

Satsar på äldre titlar

Svensk Bokhandels tillförordnade chefredaktör Carina Jönsson tror att satsningen är positiv om man lyckas driva på e-boksmarknaden i Sverige. Lanseringen av Mofibo i Sverige planeras vara igång till jul, enligt Svensk Bokhandel.

– Det ska bli spännande, Mofibo är väldigt starka i Danmark. Jag tror att det finns en oro bland förlagen, som handlar om att prenumerationstjänster kan komma att förstöra marknaden för nya e-böcker, då prenumeranterna får tillgång till nya titlar billigt, säger Carina Jönsson.

Tror du att Mofibo kan hjälpa oetablerade författare att nå ut med sina böcker?

–  Jag tror att det kan vara svårt att synas i utbudet av böcker. Mofibo säger att de i första hand kommer att satsa på att marknadsföra äldre titlar, de kostar mindre i ersättning till förlagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.