Förre statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt och bokförläggare Albert Bonnier. Foto: Håkan Elofsson

Reinfeldt skriver bok om sina år i politiken

Uppdaterad
Publicerad

Förre statsminister Fredrik Reinfeldt har skrivit kontrakt med bokförlaget Bonniers. Boken om hans 25 år i politiken ska ges ut nästa höst.

– Min förhoppning är att läsare ska känna att de får följa med på en del av mina upplevelser och ta del av någonting nytt, säger Reinfeldt i ett pressmeddelande från förlaget.

Reinfeldt meddelade på valnatten att han skulle avgå inte bara som statsminister utan även som partiledare. På frågor om vad han ska göra i stället har Reinfeldt svarat att han funderar på att skriva en bok.

På förlaget är man nöjda.

– Det ska bli oerhört spännande att få läsa hans egen berättelse om ett liv i storpolitikens hetluft. Vi är både stolta och glada över att ha blivit hans förläggare, säger Albert Bonnier.

Någon titel på på boken finns ännu inte. Fredrik Reinfeldt har tidigare skrivit ”Det sovande folket”. En bok han konsekvent undvikit att kommentera sedan den gavs ut 1993. läs mer om den här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.