Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Foto: TT.

”Stalker” dominerade bokåret

Uppdaterad
Publicerad

Deckaren ”Stalker” blev årets mest sålda bok, e-bok och ljudbok.

Internetbokhandeln Adlibris har sammanställt det gångna året. Och det har alltså varit författarparet Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndorils år i år.

Femte i serien

Tillsammans skriver de under psuedonymen Lars Kepler kriminalromaner med kommissarien Joona Linna i centrum. ”Stalker” är deras femte bok i serien om Linna, den första, ”Hypnotisören” kom ut 2009.

Keplers bok toppade, inte oväntat, också kategorin Årets mest sålda deckare.

Nobelprisvinnare

Men det är inte deckare på alla vinnarplatser i internetbokhandelns lista. Årets nobelpristagare i litteratur, franske Patrick Modiano, toppar listan över de mest sålda pocketböckerna med ”Lilla smycket”.

Modiano får samtidigt sällskap av ännu en av årets nobelpristagare bland bästsäljarna. Fredspristagaren Malala Yousafzai skrev (tillsammans med Christina Lamb) årets mest sålda biografi: ”Jag är Malala”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.