Susan Faludi är en av deltagarna under Littfest 2017. Foto: TT

Susan Faludi till Littfest

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska journalisten och författaren Susan Faludi är en av deltagarna under årets upplaga av litteraturfestivalen Littfest i Umeå i mars.

Susan Faludi kommer under festivalen att tala om sin senaste roman ”Mörkrummet”, där hon skriver om återföreningen med fadern, som i vuxen ålder lämnade USA för att återvända till hemlandet Ungern för att leva som kvinna, enligt festivalprogrammet.

Feministikonen Faludi är författaren bakom böcker som ”Backlash – kriget mot kvinnorna”, och ”Ställd – Förräderiet mot männen” och belönades 1991 med det prestigefyllda Pulitzerpriset.

”Identitet och självständighet”

Årets tema för Littfest, som går av stapeln 16-18 mars i Umeå, är identitet, självständighet och rätten till den egna kroppen.

Enligt arrangörerna kommer de inbjudna författarna att ha det gemensamma draget att de alla betraktar världen genom queera glasögon.

Övriga medverkande på festivalen är bland andra den kanadensiska författaren Marnie Woodrow, den norske författaren Geir Gulliksen och amerikanskan Leslie Jameson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.