Foto: TT

Svensk bästsäljare blir film i USA

Publicerad

Den svenska bästsäljaren ”Tre sekunder” ska bli film i USA – med Luke Evans från Hobbit-filmerna i huvudrollen.

Boken var den femte av författarparet Anders Roslund och Börge Hellström och kom ut 2009. Den belönades med flera priser, bland annat Årets bästa deckarroman.

– Det tog lite tid för allt att bli färdigt, det har varit på gång i 4-5 år. Nu är vi jätteglada att det är klart, säger författaren Börje Hellström till Kulturnyheterna.

Nöjd med Evans

Boken handlar om en polisinfiltratören Piet Hoffman, som sätts på ett högriskfängelse, där han ska försöka hitta bevis mot en knarkliga. Hela tiden riskerar han sitt liv. Luke Evans har tidigare synts i bland annat ”Dracula untold” och som Bard i de tre Hobbit-filmerna. Börje Hellström tycker att Luke Evans är ett bra val.

– Det är klockrent. Känslan av Hoffman är att han är en kompetent kille både fysiskt och mentalt – och jag får samma bild av Luke Evans, säger han.

Inget manusarbete

Handlingen förflyttas nu till USA, när Otto Bathurst ska regissera. Och författarduon har valt att inte vara med i manusarbetet.

– Vi ville inte vara med, det är liksom en helt annan genre. Men vi skulle bli glada om vi får vara med som statister, det skulle vara jätteroligt, säger Börje Hellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.