Foto: sr.se

Börje Salming mest poppis av sommarpratarna

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyspelaren har fått flest att bänka sig framför radioapparaterna.

Nu har hälften av alla sommarvärdarna i Sveriges radios program Sommar i P1 avverkats. Den som flest har lyssnat på i direktsändning klockan 13.00 är entreprenören och hockeyspelaren Börje Salming.

De är topp 5

1. Börje Salming, ishockeyspelare och entreprenör

Medier

2. Andreas Dregen, artist

3. Sanna Nielsen, artist

4. Linda Nordin, generalsekreterare och statsvetare

5. Jason Diakité, artist

”Visar på Sommars bredd”

– Jag är otroligt stolt över Sommarvärdarna på denna lista. De har varit väldigt modiga som klivit ut på den stora Sommarscenen och delat med sig av sina livserfarenheter. Trots att detta inte är deras hemmaarena och som i Börje Salmings fall, trots sin rädsla för att tala inför folk, säger programchefen Bibi Rödöö i ett pressmeddelande.

– Topplistan visar på Sommars bredd. Dessa program innehåller vitt skilda historier som till exempel det hårda proffslivet som NHL-hockeyspelare på 70-talet, om Rock and Roll-liv och att våga gå sin egen väg och om att växa upp som ung artist i en liten by, tillägger hon.

Topplistan gäller enbart direktsändingen i P1 med start klockan 13.00.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet