ur ”Kändisbarnvakten” Foto: ur ”Kändisbarnvakten”

Carl Bildt – en frånvarande barnvakt

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges före detta utrikesminister Carl Bildt, tävlar i höst i barnprogrammet ”Kändisbarnvakten” om titeln ”Sveriges bästa kändisbarnvakt 2014.” Carl Bildt har dock fullt upp med jobbet som utrikesminister och löser sin uppgift till stor del med hjälp av att anlita barnvakts-assistenter.

Trots att Carl Bildt tackade ja till att medverka i SVT:s barnprogram ”Kändisbarnvakten”, var han till stor del för upptagen för att faktiskt vara barnvakt.

– Carl Bildt var ju som utrikesminister en väldigt upptagen person. Han löste i hög grad barnvaktandet genom att delegera till sin stab. Men han  tog sig också tid att både leka och tala allvar med barnen, svara på deras frågor kring det svåra i att hantera krig, flyktingar och om rädslan att fatta fel beslut, säger Pär Nordahl, projektledare för barnprogrammet.

Besvikna barn

När barnen ska träffa Carl Bildt på Utrikesdepartementet, möts de i stället av pressekreteraren Erik Zsiga som har fått i uppdrag att visa barnen runt i UD:s lokaler. Att Carl Bildt inte själv tar emot gör barnen besvikna.

– Jag tyckte att det var lite tråkigt att Carl inte kom och mötte upp oss, för han är ju ändå barnvakt säger Adam, 10 år, en av de barnen som ska passas i serien.

– Nu ligger han på betyg zero, alltså noll, säger 11-åriga Oriana i programmet.

Barnvakt ett dygn

Under säsongen kommer totalt tolv kändisar att passa några barn var under ett dygn. Kändisbarnvaktens barnpanel bedömer sedan barnvakterna utifrån lekförmåga, matlagning och nattning.

”Kändisbarnvakten” har premiär i SVT:s Barnkanalen fredag 31 oktober klockan 18.45. Några av de andra som tagit sig an utmaningen är Anders Bagge, Caroline Seger, Sean Banan och Caroline Winberg.

Kulturnyheterna har sökt Carl Bildt för en kommentar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.