Konst och allvar i Gynnings sommar

Uppdaterad
Publicerad

Livsfrågor och konstnärskap. Konstnären Carolina Gynning vill ge en ny bild av sig själv när hon nu debuterar som sommarpratare.

Förra året gjorde hon långfilmsdebut i Jesper Ganslandts ”Blondie”. Nu debuterar fotomodellen, författaren och konstnären Carolina Gynning i Sommar i P1.

-  Jag kommer att vara djup, allvarlig och reflekterande kring livsfrågor och beslut jag tagit i livet, säger Carolina Gynning som menar att hon vill ändra den bilden hon fått i media.

Sommar i P1 2013

Förutom livsfrågor kommer konsten att få ta en stor plats i programmet. Gynning försörjer sig nämligen numera på sin konst och sitt skrivande.

Blivit en bättre konstnär

– Det har hänt väldigt mycket med min konst sedan jag blev mamma, huvudena har fått kroppar som jag brukar säga. Man blir en bättre konstnär med åren, det måste jag säga.

I höst är hon aktuell med en ny vernissage och håller just nu på att jobba med en konstfilm.

– Den kommer att skapa stor debatt, det är allt jag kan säga, säger Carolina Gynning.   

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommar i P1 2013

Mer i ämnet