Benedict Cumberbatch Foto: TT

Cumberbatch: Sluta filma eller skickas ut

Uppdaterad
Publicerad

Röda lampor i publiken stör, så sluta filma under föreställning.

Det säger skådespelaren Benedict Cumberbatch – och ber fans sprida budskapet. ”Hashtagga skiten ur det här”, säger han.

I onsdags var det premiär av ”Hamlet” på Barbican-teatern i London.

Trycket på biljetter har varit hårt inför uppsättningen. Svaret på varför stavas troligen Benedict Cumberbatch.

Cumberbatch, som gör titelrollen i föreställningen, är ett välbekant ansikte efter tv-serier som ”Sherlock” och filmer som ”The imitation game”. Sannolikt bidrog skådespelaren, vars fans titulerar sig själva ”cumberbitches”, till att biljetterna sålde slut så gott som direkt, och återfinns på andrahandsmarknaden för uppåt 7.000 kronor.

Tjuvfilmare syns

Popularitet är dock inte alltid positivt.

Efter lördagens föreställning gick Benedict Cumberbatch ut för att möta publiken vid sceningången.

– Det finns ingenting mindre stöttande eller njutningsfullt än att se ett stort rött ljus från någons kamera, sa skådisen, och underströk att det ”syns tydligt” när publiken smygfilmar inne på teatern.

Ber om hjälp

Den som ertappas med att filma eller fota kommer i fortsättningen att skickas ut från föreställningen, sa Benedict Cumberbatch, och bad sedan publiken hjälpa till att sprida informationen på sociala medier.

– Jag lägger inte skulden på er, jag ber er bara att sprida det här på det brillianta, fantastiska sätt ni kan med de där elektroniska apparaterna.

– Jag vill verkligen ta hjälp av er här. Jag själv fattar inte riktigt hur man använder sociala medier, men jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde twittra, blogga och hashtagga skiten ur det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.