Danijela Rundqvist vann Mästarnas mästare 2015

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten och den mäktiga vinnarskallen höll hela vägen. Under söndagskvällen sändes finalen av Mästarnas mästare i SVT, och det blev den före detta ishockeyspelaren Danijela Rundqvist som tog hem slutfajten.

Det var Sara Dikanda (brottning) och Björn Lind (längdskidor) som tillsammans med Rundqvist hängde kvar fram till sista programmet. Under söndagskvällen var det dags att göra upp om slutsegern i SVT:s populära tävlingsprogram Mästarnas mästare.

Avjordes i tre moment

I den allra sista duellen stod det till sist mellan Björn Lind och Danijela Rundqvist. Grenen bestod av tre delmoment, där de båda började i varsinn vattentank där det handlade om att hålla andan under vattnet i sammanlagt tre minuter.

Mästarnas mästare

Moment två gick ut på att memorera klossar vid en minnestavla. I det sista momentet i den avgörande duellen handlade om skytte – först med att sätta kulan i hålet på en trätavla skulle komma att bli Mästarnas mästare 2015.

”Reser mig alltid upp”

Men det allra sista momentet blev aldrig någon riktig duell – Björn Lind hann aldrig fram innan Danijela Rundqvist hade avgjort saken. När hon väl skjutit

– Jag älskar att vinna. jag har alltid tyckt om att träna hårt, fysiken har alltid haft med mig. Sedan det här med att aldrig ge upp. Även om det är något som jag kanske har varit dålig på så reser jag mig alltid upp, sade Runqvist, i eftersnacket till finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mästarnas mästare

Mer i ämnet