Danny Saucedo. Foto: Maja Suslin / Scanpix

Danny skämtar om ”svartingar” i ny video

Uppdaterad
Publicerad

I en ny video skämtar Melodifestivalens programledare Danny Saucedo om ”svartingar”. Han har nu bett om ursäkt för sitt ordval.

Det blev stor uppståndelse i förra veckan, när Melodifestivalens ena programledare Gina Dirawi lade upp en bild på en antisemitisk bok på sin blogg. Nu får även kollegan Danny Saucedo kritik.

I en video som lagts upp på Youtube, som Aftonbladet berättar om, säger Danny det rasistiska ordet ”svarting” när han tränar på stranden tillsammans med en personlig tränare. ”Det är bara svartingar som kör”, säger Danny om en viss träningsmanöver. ”Såna med bättre fysik helt enkelt”, lägger han till.

Melodifestivalen 2013

Ordvalet i klippet har lett till kritik, vilket nu får Danny Saucedo att be om ursäkt.

– Om någon tagit illa vid sig så är jag jävligt ledsen, säger han till Aftonbladet.

”Det är klantigt”

Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen, säger till Kulturnyheterna att han beklagar Danny Saucedos ordval.

– Det är klantigt, och jag är säker på att haninte menade det. Man ser i videon att han ångrar sig. Sedan det blevoffentligt har han också bett om ursäkt.

Får det här några konsekvenser?

– Nej, inte mer än att vi har pratat och skafortsätta prata med honom om det olämpliga. Med den roll han snart ska ha följervissa krav på hur man uttrycker sig.

För bara några dagar sedan var Gina Dirawi också i blåsväder. Påverkasbilden av Melodifestivalen av händelserna?

– Nej,jag hoppas och tror att folk ser det här som att två individer har begåttvarsitt misstag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2013

Mer i ämnet