David Lindgren. Foto: TT/Janerik Henriksson

David Lindgren: Vill tvätta bort prettostämpeln

Uppdaterad
Publicerad

David Lindgren har tokhyllats för sin pappakropp och sina skämtsamt hånfulla låtar i green room.

Att visa upp sin komiska sida i Melodifestivalen var ett strategiskt beslut.

– Jag sa direkt att jag ville tvätta bort den där prettostämpeln som har funnits på mig, säger han.

Musikalartist, reko norrlänning och före detta Mello-finalist. Innan David Lindgren tog sig an uppdraget som Melodifestivalen 2016 upplevde han den offentliga bilden av sig själv som präktig och tråkig. Nu har han hyllats för sin avklädda sketch om sin pappakropp, kyssen med Robin Bengtsson och de närgångna samtalen med artisterna i green room.

Att visa upp en mer humoristisk sida än tidigare var ett medvetetet beslut.

Melodifestivalen 2017

– Det är jätteroligt och det är någonting jag sa från början. Att jag verkligen ville visa upp den sidan som jag inte skulle ha fått visa upp annars. Det var många som hade förutfattade meningar om mig, att jag var tråkig och strikt så det har verkligen varit skönt att ha ett forum där jag visar upp vem jag är, säger han.

”Har ju humor”

Stämmer inte den offentliga bilden av dig?

–  Nej...jag har ju humor. Sedan blir ju jag mer bekväm i den jag är och vem jag vill profilera mig som, det är inte helt självklart. Det är en ganska utsatt sits och för mig har det tagit ett tag att hitta mig själv i allting.

Men i Andra chansen får han spara på krafterna. Programledartrion gör ingen mellanakt utan lämnar i stället plats åt komikern och imitatören Daniel Norberg.

– Det är rätt skönt tycker jag. Vi gör bara öppningsnumret, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet