• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: TT

David Lynch gör inga fler filmer

Uppdaterad
Publicerad

22 maj har den nya säsongen av kultserien Twin Peaks premiär för de svenska tittarna, men för regissören David Lynch är det slut med filmskapandet.

Det var hela 11 år sedan Lynch senaste film, Inland Empire, hade premiär, och i en intervju med den australienska tidningen Sydney Morning Herald säger den amerikanske filmregissören att filmen blir hans sista.

– Saker och ting har förändrats mycket. Så många bra filmer gick dåligt på biograferna och de som gick bra var filmer jag inte ville göra.

Ny säsong av Twin Peaks

”Twin Peaks” genombrott

Under sin karriär har David Lynch regisserat filmer som Eraserhead, Blue Velvet och Mulholland Drive, men det var med tv-serien Twin Peaks han tillsammans med Mark Frost fick sitt genombrott för den stora publiken 1990.

Det första avsnittet av serien, som utspelas i den fiktiva orten med samma namn, lockade hela 34,6 miljoner tittare och Lynch och Frost skrev tv-historia.

Från och med 22 maj visas 18 nyinspelade avsnitt för de svenska tittarna på HBO Nordic, och enligt David Lynch var det inget svårt beslut att återuppliva den kultförklarade serien.

– De positiva faktorerna var många. Kärleken till den där världen, personerna och alla möjligheter – vi bara sögs in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny säsong av Twin Peaks

Mer i ämnet