Foto: Dan Hansson, Bertil Ericson, Fanni Olin Dahl, Tomas Oneborg, Maja Suslin / TT

De är årets stjärnor på slottet

Uppdaterad
Publicerad

En skådespelarkvintett. Så ser uppställningen ut till årets ”Stjärnorna på slottet”.

I augusti är det inspelningsdags.

Årets säsong av ”Stjärnorna på slottet” markerar programmets tionde.

I år blir det skådespelartätt i finrummen. Marika Lagercrantz, Morgan Alling, Claire Wikholm, Stefan Sauk och Amanda Ooms flyttar in på Ericsbergs slott i Södermanland under en vecka i slutet av sommaren.

Amanda Ooms säger till SVT att det var lätt att tacka ja.

– Den här gången var det så. Eftersom jag känner respekt för och igenkännande med årets stjärnor.

Känner redan varandra

Flera av årets delatagre känner redan varandra, berättar Stefan Sauk.

– Marika och Amanda känner jag sedan tidigare. Marika lite mer. En kär kamrat. Claire känner jag lite från Stadsteatern när jag jobbade där. Den jag har haft minst kontakt med är Morgan, säger han.

”En färgstark uppsättning”

Förra året var det också skådespelardominans på slottet när Helena Bergström, Rickard Wolff, Harriet Andersson, Örjan Ramberg och Özz Nûjen spred stjärnglans i tv-rutan. I år är programchefen Petter Bragée nöjd med skådis-skaran.

– Vi är glada att det detta tioårsjubileum är tre kvinnor och två män på slottet. Och att vi har en färgstark uppsättning stjärnor med spännande historier att berätta. Det finns verkligen en stor spännvidd i bakgrunder och erfarenheter som vi tror kommer bidra till att det veckorna efter jul som vanligt blir spännande, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.