Foto: TT (montage)

De är nominerade till Faktumgalan

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad anordnas Faktumgalan av tidningen Faktum. Nu presenteras de nominerade.

På Faktumgalan hedras personer och grupper som kämpar för att bryta utanförskapet i samhället. I februari delas sju priser ut; Årets visslare, årets inkastare, årets trottoarpratare, årets gatumusikant, årets scendrag, årets uppstickare/återkomst och årets Faktumpris.

Bland de nominerade finns Beatrice Eli, för gratiskonserten på Världskulturmuseet i Göteborg, Sara Olausson, för seriealbumet Felicia och tidningen Socialpolitik som enligt juryn driver viktig opinion med små resurser, rapporterar GP.

Medier

”Helt vanliga människor”

Aaron Israelson, tidningens chefredaktör, lytfer gärna Gnosjöborna som nomineras för att ha gett tiggare arbete och skapat nya småföretagare.

– Det rör sig om helt vanliga människor som har sett utanförskap på stan och känt att de inte kan blunda för det. De har sedan använt den moderna tekniken för att mobilisera tillsammans, och arbetat aktivt för att hjälpa tiggare att få arbete, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet