Maggie Smith har vunnit två Emmys och en Golden Globe för sina insatser i Downton Abbey. Foto: AP/TT

Downton Abbey läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

”Till sist kommer en dag då alla serier måste få ett slut, och Downton Abbey är inget undantag”, säger seriens exekutiva producent.

Den kommande säsongen av den hyllade serien Downton Abbey blir den sista, uppger Variety.

– Miljontals människor har följt familjen Crawley och deras tjänstefolks resa de senaste fem åren. Till sist kommer en dag då alla serier måste få ett slut, och Downton Abbey är inget undantag,. Vi ville stänga dörrarna till godset när det kändes rätt och alla fans fortfarande gillar serien”, säger Gareth Neame, seriens exekutiva producent, till tidningen.

Medier

Historisk succé

Tv-serien om familjen Crawley och dess tjänstefolks liv i det tidiga 1900-talets England har blivit tv-bolaget PBS största dramaframgång genom tiderna. Serien har belönats med 11 Emmys, tre Golden Globe-priser och tre Baftas och lockat en miljonpublik genom seriens alla säsonger hittills.

–  Jag misstänker att tv-serien kommer bli det avgörande ögonblicket i alla iblandades karriärer när vi nu fortsätter in i framtiden. Och blir det så, är det både en välsignelse och en komplimang, säger Julian Fellowes, manusförfattare och seriens skapare, till Variety.

Seriens producenter utlovar att all lösa trådar i serien kommer att knytas samman när det sista avsnittet sänds. Sjätte och sista säsongen av Downton Abbey kommer att sändas i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet