Örjan Ramberg och Marie Göranzon i ”Dödspatrullen”, en av de föreställningar som kommer finnas tillgänglig på nätet. Foto: Roger Stenberg

Snart kan du gå på Dramaten – utan att vara där

Uppdaterad
Publicerad

Från och med första maj går det att se utvalda teaterföreställningar på nätet. Ett steg för att göra Dramaten tillgängligt för fler, enligt teaterchef Eirik Stubø.

Dagens nyheter rapporterar i dag om Dramaten Play. En tjänst som funnits sedan tidigare men som vid månadsskiftet utvecklas genom att teaterföreställningar filmas och läggs ut på sajten, helt gratis. 

I dagsläget är det sju föreställningar som kommer att ta sig från den anrika Stockholmsscenen in i folks datorer och smartphones.

Planer på att utvecklas ytterligare

– Det är viktigt att publiken kan ta del av Dramatens utbud oavsett var man bor, vilken livssituation man befinner sig i eller vilka ekonomiska förutsättningar man har, säger Eirik Stubø, teaterchef på Dramaten i ett pressmeddelande och avslöjar samtidigt att det finns planer på att utveckla tjänsten ytterligare med exklusivt material som ”bakom kulisserna”.

Pjäserna kommer läggas ut med en månads mellanrum för att sedan finnas tillgängliga i ett år.

Planerade föreställningar

1/5 ”Scener ur ett äktenskap” i regi av Stefan Larsson.

1/6 av ”Dödspatrullen” i regi av Marie-Louise Ekman.

1/7 ”Två herrars tjänare” i regi av Peter Langdal.

1/8 ”Spöksonaten” i regi av Mats Ek.

1/9 ”Bernardas hus” i regi av Christian Tomner.

1/10 ”Dödsdansen I-II” i regi av John Caird.

1/11 ”Den girige” i regi av Gösta Ekman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.