Lena Dunham skriver på Instagram att hon haft fel om retusheringsankalgelserna mot Tentaciones. Foto: Instagram

Dunham tar tillbaka retuscheringsanklagelser

Uppdaterad
Publicerad

Girls-skaparen backar och ber om ursäkt till den spanska tidningen efter att ha fått se den obeskurna bilden på sig själv.

I måndags lade Lena Dunham ut en bild på sitt Instagram-konto där hon anklagade Tentaciones för att ha retuscherat en bild på henne som pryder tidningens senaste omslag.

”Det här är inte hur min kropp någonsin sett ut eller kommer att se ut. Tidningen har gjort mer än vad som är brukligt photoshopanvändande”.

”Komplicerad relation med retusch”

Efter att tidningen skrivit ett öppet brev till Dunham där de beklagar Girls-skaparens missnöje med omslagsbilden och skickar med originalet som visar att bilden inte har retuscherats eller photoshopats, backar nu stjärnan från anklagelserna. På Instagram skriver Dunham att missförtåndet handlar om hennes ”långa och komplicerade relation med retushering”.

”Det är en konstig känsla att se en bild på sig själv och inte veta om det är din egen kropp längre”, skriver Dunham och ber om ursäkt till tidningen.

Allt groll glömt

En talesperson för Prisa, publicist för Tentaciones, säger till The Guardian att de inte har haft kontakt med Dunham annat än ursäkten via hennes Instagramkonto och kommenterar det hela som ”början på en vacker vänskap”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.