Elfsbergs hälsning till publiken: Fortsätt titta

Uppdaterad
Publicerad

Måndagens Aktuellt-sändning blev den sista för Claes Elfsberg som nu tar sikte mot pensionen. Något som sjävklart uppmärksammades i programmet.

Efter den ordinarie nyhetssammanfattningen hann både programledarkollegan Cecilia Gralde, och inte minst Claes Elfsberg själv, säga några ord efter en liten bildkavalkad ur Claes karriär.

– Det har varit 45 år för min del och det har varit väldigt roliga år. Jag skulle vilja uppmana er alla att fortsätta följa public services nyhetsförmedling, så ses vi kanske sen i något annat sammanhang. Tack så mycket för mig och de här åren, avslutade Claes Elfsberg sändningen.

Ett pressuppbåd och kollegor mötte upp för att överraska och hylla sveriges mesta nyhetsankare efter att studiolamporna slocknat.

– Det känns bra tack, det är alltid trevligt att få blommor och champagne, sade Elfsberg.

Snart tillbaka

Men även om pensionen officiellt väntar dröjer det inte länge innan Claes Elfsberg åter är i rutan.

Redan i januari nästa år dyker han upp som programledare i Gomorron Sverige och i ett hittills hemligt program.

Rykten om att han skulle vara på väg till konkurrenter tillbakavisade han. Men han berättade att han letar efter nya arbetsmöjligheter.

– Ja det gör jag, min ambition är att fylla upp min arbetstid. Min hustru som är yngre än jag fortsätter jobba, och då tänkte jag göra det också.

Om du skulle skriva ett CV, vad skulle stå högst upp?

– Det jag är meststolt över skulle stå högst upp. Jag har fått utföra en uppgift som är centrali en demokrati – att rapportera om valresultat. Jag har varit programledare ivalvakor. Det är jag stolt över!

Nu lämnar duformellt public service. Vad är det kraftfullaste du kan säga nu?

– Fortsätt tittapå Rapport och Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.