Weiwei spelar en ”vattensmugglare”. Vattnet är enligt resgissören en symbol för information. Foto: www.kickstarter.com

Ai Weiwei blir skådespelare

Uppdaterad
Publicerad

Konstnären agerar huvudperson i sci-fi thriller.

Filmen ”The Sand Storm” är en 10 minuters lång sci-fi thriller regisserad av Jason Wishnow. Ai Weiwei spelar huvudrollen och ska enligt Huffington Post ha tackat ja till rollen då han intresserade sig för filmens manus som behandlar informationsflödet i samhället.

Bevakas dynget runt

Att Ai Weiwei befinner sig i husarrest gjorde att filmteamet fick smuggla ut honom och vara ”väldigt diskreta” som regissören Jason Wishnow uttrycker det. 

– Att Peking var fullt av smog under två veckor hjälpte på ett perverst sätt. Det var som att råna en bank i skydd av en snöstorm, man kunde inte se ens till andra sidan gatan, säger han till Huffington Post.

Använder sig av crowdfunding

När filmen ska ha premiär är ännu oklart. Regissören har startat en insamling och säger på sajten att de behöver få ihop omkring 230.000 kronor för att kunna göra klart filmen – en summa de redan dubblerat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.