Felicity Jones är klar för en av rollerna i Star Wars spin-off ”Rogue One”. Foto: TT

”Kraften” försvinner från Star Wars

Uppdaterad
Publicerad

En ny Star Wars-film kommer att berätta historien om en grupp motståndsmän som försöker stjäla planerna till dödsstjärnan.

Handlingen till Star Wars-filmernas spin-off, ”Rogue One”, avslöjades för fans under det amerikanska konventet Star Wars Celebration i lördags skriver BBC. Filmen kommer att bli den första i en serie äventyr som kommer att utforska världen utanför Star Wars original saga.

Komplex bild

Filmens brittiska regissör Gareth Edwards säger att hans film kommer att skilja sig från de andra Star Wars filmerna och att den inte kommer fokusera på karaktärer som kan använda ”kraften”.

– Det handlar om en grupp individer, som inte har magiska krafter, som på något sätt måste ge hopp till galaxen, sa Gareth Edwards under konventet.

Edwards, som själv är ett Star Wars fan, vill tillföra en mer komplex bild av karaktärerna i filmens universum än den han sett tidigare.

– Det som intresserar mig är att Star Wars var väldigt svart och vit. Vår film är grå.

Felicity Jones som rebell

Skådespelerskan Felicity Jones, som bland annat har blivit nominerad till en Oscar för hennes rolltolkning av Jane Hawking i ”The Theory of Everything”, är klar för en av huvudrollerna som rebellsoldat.

”Rogue One” kommer att börja spelas in i Storbritannien i sommar och är planerad att gå upp på biograferna i december 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.