Foto: TT

Bahar Pars i ”En man som heter Ove” åker till Oscarsgalan

Uppdaterad
Publicerad

I går fick hon inte åka till USA. I dag ändrades reglerna och alla med svenskt pass får komma in i landet. Det betyder att skådespelaren Bahar Pars åker till Oscarsgalan senare i februari.

– Men i första hand går min support till alla som inte är privilegierade med ett svenskt pass, säger Bahar Pars till Kulturnyheterna.

Hannes Holms film ”En man som heter Ove” är nominerad till både årets bästa icke-engelskspråkiga film och bästa smink på Oscarsgalan den 26:e februari.

Trumps inreseförbud

Som reglerna såg ut i går skulle inte Bahar Pars få komma in i landet och teamet bakom filmen förberedde någon form av protest.

När nu reglerna ändrats och alla med svenskt pass, oavsett om man har dubbla medborgarskap, får komma in i landet kan Bahar Pars åka. Och det kommer hon göra, säger hon.

– ”En man som heter Ove” är en film som handlar just om när ”dom” blir till ett ”vi” och när människor ser bortom etiketter som andra försökt klistra på dem, något jag tycker är särskilt viktigt att berätta om just nu.

– Så att jag och Rolf, alltså Ove och Parvaneh, står där tillsammans och håller varandra i handen är ett statement i sig.

LÄS MER: Filminstitutet utesluter inte bojkott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trumps inreseförbud

Mer i ämnet