Bert snart tillbaka på bio. Foto: TT

Bert återvänder till bioduken

Uppdaterad
Publicerad

Den pubertala tjejtjusaren Bert är snart tillbaka på bio.

Författarna Sören Olsson och Anders Jacobsson har börjat jobba på manus – och de hoppas att det ska bli en trilogi.

Sören Olsson och Anders Jacobsson, kända för de populära barn- och undomgsböckerna om Sune och Bert, jobbar på ett nytt filmmanus. I samarbete med Felix Herngrens produktionsbolag kommer de att göra en ny Bert-film.

”Det känns superkul. Jag älskar Anders och Sörens böcker”, skriver Felix Herngren i ett mejl till Aftonbladet. ”Bert-böckerna tycker jag är enormt roliga och speglar de tidiga tonåren på ett briljant sätt” fortsätter han.

”Jobbas fram roliga idéer”

Sören Olsson berättar att han hoppas att projektet mynnar ut i en trilogi, och att varken regissör eller skådespelare är kopplade till filmen än.

– Vi måste få fram riktigt bra manus först och sedan får man se vilka skådisarna blir. Det jobbas fram roliga idéer nu, säger Sören Olsson till tidningen.

TV-serien om Bert, som bygger på de tidigaste Bert-böckerna och skildrar hans liv som 13-åring, sändes första gången på SVT 1994. Året efter, 1995, hade filmen ”Bert – den siste oskulden” premiär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.