Bob Hund har spelat tillsammans sedan 1991. Foto: Scanpix

Bob Hund gör dokumentär långfilm

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska rockbandet fortsätter pröva nya grepp.

Tidigt i somras kunde Kulturnyheterna berätta att bandet Bob Hund skulle sälja varenda pryl ur sin replokal och starta en festival i Helsingborg, där de sålde alla möjliga bandrelaterade produkter, som skivor, Bob Hund-öl och Bob Hund-korv.

Festivalen var bland annat en slags reaktion på den tuffa musikbranschen och hela samhällsklimatet. ”Vi avreglerar under en dag, precis som samhället avregleras”, sa sångaren Thomas Öberg till Kulturnyheterna.

Dokumentär med fiktion

Nu fortsätter Bob Hund att breda ut sig på nya plattformar, genom att göra en långfilm. Filmen heter ”Billiga lösningar till varje pris” och regisseras av bandets formgivare Martin Kann. Den är dokumentär men har sannolikt ett släng av fiktion, enligt bandets skivetikett.

Ett slags mål är att filmen ska bli som en korsning mellan dramakomedin ”I huvudet på John Malkovich” och Banksy-dokumentären ”Exit through The Gift Shop”.

”Billiga lösningar till varje pris” består bland annat av scener från Bob Hunds auktion i somras. Den filmas även på två Malmökonserter i oktober, där bandet spelar på instrument som det insomnade bandet The Ark har lånat ut.

Filmen får premiär på Moderna museet i Malmö under 2014.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.