Brendan Dassey i rätten 2007. Foto: TT

Brendan Dassey släpps ur fängelset

Uppdaterad
Publicerad

Brendan Dassey, systerson och dömd till medbrottsling till Steven Avery, har släppts ut fängelset. Så plötsligt att Netflix missade ögonblicket, och får försöka återskapa det inför andra säsongen av ”Making a murderer”.

Mitt under arbetet av en ny säsong av ”Making a murderer” har Brendan Dassey släppts – utan att någon var beredd på att fånga ögonblicket.

Den domare som avgjorde att Brendan låsts in oskyldig och skulle släppas fri, gav ingen förvarning. Inga Netflix-kameror rullade, och Dasseys närmaste familj var bortresta för att hälsa på släktingar i Michigan, skriver TMZ.

Ska återskapa ögonblicket

Det hela innebär ett litet nederlag för de fans av ”Making a murderer” som nu går miste om starka och autentiska känslor av upprättelse. Brendan Dasseys frigivning är en viktig punkt i seriens dramaturgi, då många som såg den första säsongen tyckt att den unge Dassey dömdes på tvivelaktiga grunder efter orimliga förhörsmetoder.

Men Netflix producenter jobbar nu på att återskapa ögonblicket när Dassey släpps, så att alla känsloyttringar kan komma med i dokumentärserien, skriver TMZ.

Uppdatering 2019-02-27: Brendan Dassey var nära att friges, då hans rättigheter ansågs ha kränkts i samband med förhören. Men Dassey, som bara var 17 år vid tiden för mordet, fick sitt fall prövat men hans livstidsdom fastställdes i december 2017. Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.