Channing Tatum. Foto: TT

Channing Tatum: ”Sex naturligt till skillnad från våld”

Uppdaterad
Publicerad

I USA är filmen belagd med 17-årsgräns. Men i Sverige är det fritt fram för samtliga barn att se ”Magic Mike XXL”. Något som förvånar skådespelaren Channing Tatum, som spelar en av stripporna i filmen.

Uppföljaren till 2012 års oväntade succé ”Magic Mike” heter ”Magic Mike XXL” och går upp på svenska biografer nu på onsdag. Handlingen kretsar kring ett konvent för strippor i Las Vegas.

Stjärnan Channing Tatum har kallat uppföljaren för mer av en ”kompisfilm”, som är mer lättviktig än den första. Den innehåller även mer humor.

– Jag ville också att publiken ska se strippornas liv bortom deras jobb, så att man förstår hur de tänker och deras perspektiv. Jag har ju levt på det sättet och det är inte lätt alltid. Man måste vara tuff, jobbet äter upp en, säger stjärnan till News.

Sex mer naturligt än våld

När Nyhetsbyrån TT mötte stjärnan i London blev han glatt överraskad över att få veta att filmen är barntillåten i Sverige.

– Sex är ju någonting som är naturligt, till skillnad från våld, och därför borde det vara enklare att se filmer som tar upp sexualitet än filmer med våldsscener, säger Channing Tatum.

Statens medieråd motiverar den obefintliga åldersgränsen med att filmen inte innehåller någonting som kan vara till skada för barn, skriver TT via DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.