Chris Rock leder 2016 års Oscarsgala. Foto: AP

Chris Rock leder Oscarsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Stand-up komikern och skådespelaren Chris Rock leder nästa års Oscarsgala. Det blir andra gången för Rock som även ledde galan 2005.

”Kolla vem som är tillbaka” twittrade Chris Rock tillsammans med en bild på sig själv, hållandes statyetten.

Ryktet om Chris Rocks eventuella roll som värd för galan har florerat under veckan, men bekräftades först under onsdagen.

Kreativ innovatör

En av Oscarsakademins ledamöter, Dawn Hudson säger i ett uttalande:

”Chris är kanske mest känd för sin stand-up, men vi ser honom som en kreativ innovatör på många andra sätt. Han är orädd i sitt konstnärskap. Vi kunde inte varit gladare över att kunna välkomna honom tillbaka till Oscarsgalan.”

Chris Rock kritiserade tidigare under året Hollywood för bristande mångfald. Förra årets Oscarsgala saknade exempelvis helt färgade skådespelare i någon av de större kategorierna.

Framgångsrikt år

Chris Rock, som har haft en något ojämn filmkarriär, har haft flera framgångar senaste året.

Tidigare i år hade hans egenskrivna långfilm ”Top Five” premiär, vilken möttes av positiv kritik runt om i världen och fick lovord av SVT:s Kristoffer Viita.

Komikern var även regissör för Amy Schumers hyllade stand-up föreställning ”Amy Schumer: Live at the Apollo” som nyligen hade premiär på HBO.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.