Colin Farrell ska spela en av huvudrollerna i andra säsongen av ”True Detective” Foto: AP

Colin Farrell klar för True Detective

Uppdaterad
Publicerad

Den irländske skådespelaren Colin Farrell ska spela en av tre huvudroller i andra säsongen av hyllade HBO-serien ”True Detective”.

Sen det blev klart att det blir en ny fristående säsong på Nic Pizzolattos succéserie ”True Detective” har det spekulerats flitigt om vilka som ska spela huvudrollerna i säsong två.

Nu står det klart att irländske skådespelaren Colin Farrell blir en av dem som tar över efter Matthew McConaughey och Woody Harrelson. I en intervju med Sunday World i helgen bekräftar han uppgifterna.

– Jag är väldigt exalterad, men vet inte mycket mer än att det blir åtta avsnitt och att de ska spelas in i Los Angeles, säger han.

Tidningen skriver också att den andra säsongens handling kretsar kring ett blodigt mord på en korrupt affärsman, och att tre poliser från olika städer försöker hitta mördaren.

Vilka som ska spela de andra två poliserna är ännu inte klart, men ska man tro ryktena kommer kommer en av dem att bli Elisabeth Moss (”Mad Men”, ”Top of the Lake”) som är den skådespelare som nämnts flest gånger i spekulationerna.

Inspelningen startar i höst och premiären är planerad till mitten av 2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.