Skådespelaren David Dencik. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

David Dencik klar för ”Top of the lake”

Publicerad

Efter “Tinker Tailor Soldier Spy” kan den svenske skådespelaren lägga ytterligare en tung internationell roll till CV:t.

David Dencik kommer att medverka i den kommande, andra säsongen av tv-serien ”Top of the lake”, med Elisabeth Moss i huvudrollen. Förutom Dencik kommer ”Game of thrones”-stjärnan Gwendoline Christie ansluta sig till serien.

Prisbelönt serie

”Top of the lake” är regisserad av Jane Campion, som vann en Oscar 1993 för manuset till ”Pianot”. Tv-serien är en mörk deckare som utspelar sig i en småstad i Nya Zeeland, där en gravid 12-åring försvinner under mystiska omständigheter. Den har hyllats för sin täta handling och starka rollprestationer, Elisabeth Moss har bland annat tilldelats en Golden Globe för sin skildring av kommissarie Robin Griffin.

David Dencik var senast aktuell i tv-serien ”Gentlemen och Gangsters”, som sändes i SVT vid årsskiftet. Den nya säsongen av ”Top of the lake” har premiär nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.