Debutroman blir tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska film och tv-seriebolaget Warp Films har köpt rättigheterna till den svenske Tobias Olssons bok ”Av samma blod”. Nu pågår arbete med att adaptera thrillern från bok till film.

Tobias Olsson purfärska debutroman ”Av samma blod” om reportern Jonathan Sandler och asyljuristen Livia Köhler har bara funnits hos bokhandlarna ett par dagar. Men redan har romanen antagits av filmbolaget Warp Films, som bland annat ligger bakom hyllade ”This is England”, till att bli tv-serie, rapporterade Sydsvenskan.

– Som debutantförfattare så vet man ju inte ens om man blir utgiven. Så för mig var det stort bara att ett stort förlag som Wahlström & Widstrand ville ge ut boken. Att ett brittiskt produktionsbolag sen visar intresse för boken innan den ens kommit ut är ju fantastiskt. Och inte vilket förlag som helst utan Warp Films som är stora och seriösa och jobbar med hög kvalitet och stora skådespelare, säger Tobias Olsson till Sydsvenskan.

Uppmärksammat bolag

Warp Films har under de senaste åren haft ett stort antal framgångar och kommit att bli ett uppmärksammat bolag i filmvärlden. Genombrottet med kom med Shane Meadows ”This is England” (2006) som därefter fått ett antal efterföljare i tv-serieformat. Men bolaget ligger också bakom filmer så som Submarine (2011), ” '71 (2014) och senast svenske Johan Rencks tv-serie The Last Panthers (2016).

Till Sydsvenskan berättar Tobias Olsson om sin roman, vars historia tar fäste i främlingsfientlighet och maktmissbruk, att filmbolagets arbete med att adaptera boken till filmformat är spännande. Speciellt med tanke på att det som ”funkar i en bok, funkar nödvändigtvis inte i tv, säger han.

– I en bok kan man beskriva hur en person tänker, men det funkar inte så bra i tv. Så det blir lätt två olika sätt att se på samma historia och det är väldigt spännande, säger Tobias Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.