Mikael Marcimain omgiven av skådespelarna i ”Call Girl”. Foto: Scanpix

Marcimain slår ifrån sig Palme-kritik

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Marcimain slår ifrån sig ”Call Girl”-debatten och säger att ansvaret ligger hos medierna.

Just nu är regissören Mikael Marcimain i Helsingfors för att lansera ”Call girl” – filmen som väckt debatt den senaste veckan för en av rollfigurernas likhet med Olof Palme. I filmen så köper statsministern sex av en minderårig, vilket fått Olof Palmes son Mårten Palme att hota med att stämma filmskaparna för förtal. Mikael Marcimain har inte velat kommentera saken i Kulturnyheterna.

I Hufvudstadsbladet beklagar Marcimain debatten, och säger att ansvaret ligger hos media.

Call Girl

– Det är en lögn att vi inte skulle ha varit tillgängliga! Vi hade en lång pressdag för tidningarna i samband med premiären. Sedan har debatten dragit i gång åt ett helt annat håll. Den är byggd på en medielogik som främst är ute efter att sälja lösnummer, säger han till tidningen.

På frågan om vad de ska göra om det hela leder till åtal svarar han:

– Jag vet inte. Det hela är både sorgligt och beklagligt. Givetvis är ett åtal inget vi varit ute efter att kittla fram även om jag kan förstå att det kanske ser ut så. Det är inte Palme man ser i filmen, däremot är historien baserad på omfattande research.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Call Girl

Mer i ämnet